Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies

Cooperació Int. > Missió i Valors

La nostra MissióEl Departament de Cooperació Internacional neix fruit de la consolidació de la Fundació i de la voluntat d'estendre les seves accions i valors a altres parts del món, per això canalitzem tots els nostres esforços perquè l'existència de personal sanitari especialitzat i serveis públics de salut de qualitat siguin una realitat per a tots.

Volem contribuir per a un món millor mitjançant la professió que representem, la infermeria.

Una de les nostres funcions consisteix en la capacitació del personal sanitari local, formant-lo per aconseguir una atenció sanitària adequada.
Un altre dels objectius de la Fundació és promoure i millorar la salut i els drets sexuals i reproductius de les dones en els països empobrits.
A més volem asegurar l'accés a les cures de s preventives aluti curatives i donar a conèixer els principis bàsics de nutrició, higiene i sanejament adequats al major nombre de persones possible.

 


 

Valors


El Departament de Cooperació Internacional es regeix per determinats principis indispensables per oferir una ajuda transparent, responsable i eficaç:

• La Fundació no té fins lucratius
• Prioritzem les necessitats de les nostres contraparts del sud (beneficiaris) i el reforç de les seves capacitats
• Els nostres projectes es destinen a les comunitats més vulnerables dels països en vies de desenvolupament com són les poblacions rurals, les dones o els pobles indígenes.
• Tots els nostres projectes incideixen en la desigualtat de gènere.
• Totes les accions de la Fundació es basen en les normes i principis del Dret Internacional i estan compromeses a complir eficaçment amb les seves tasques de cooperació. Per aquest motiu, la Fundació col•labora amb altres Fundacions, Associacions i Institucions que tenen com a finalitat els mateixos objectius i principis.
• Som conscients que l'educació per al desenvolupament i la sensibilització de la societat és part essencial en la lluita contra la pobresa. Per això, una de les nostres activitats principals és la realització de seminaris i programes de formació i sensibilització en les qüestions de cooperació al desenvolupament i, més concretament, en l'àmbit dels drets humans i de la salut.

Sabies que

El personal d'infermeria constitueix la categoria majoritària entre el personal sanitari i proporciona el 80% dels serveis d'atenció mèdica directa als pacients.

Font: Organització Mundial de la Salut (OMS)