Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
 NOTÍCIA  Veure totes les notícies 

ELS COL·LEGIS PROFESSIONALS NO TENEN EL MONOPOLI DELS REGISTRES DE PROFESSIONALS SANITARIS    | 24-02-2011 |   Ampliar Informació
Una sentència del Tribunal Suprem aclara que els registres de professionals no són exclusivitat de les corporacions col·legials. Avala la possibilitat que l’Administració tingui fitxers amb dades sobre els reconeixements concedits per a l’exercici de les professions.

La Sala Contenciosa del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs que el Consejo General de Colegios de Enfermería va interposar contra el Decret 1.837/2008, que demanava la nul·litat de la disposició adicional tercera sobre els registres profesionals, que autoritza als poders públics a establir els ´mecanismes necessaris per a la inclusió, al registre de professionals sanitaris del Sistema Nacional de Salud i en els de les comunitats autònomes, de les dades corresponents als reconeixements concedits per a l’exercici de les professions sanitàries´.

A la demanda, el Consejo argumentava que l’aparició dels fitxers professionals puposa “sustraure de mans de les corporacions que representen a les professions sanitàries els criteris de normopraxis i les normes deontològiques que només poden garantitzar aquestes corporacions´, afegint que la disposició adicional ´priva a les corporacions de la necessària constància dels reconeixements de les titulacions que es concedin, que s’inscriuran en aquests fitxers i no apareixeran als registres de les corporacions´.

L’advocat de l’Estat recorda que el reconeixement de títols atorga a la persona que ostenta un títol estranger avalat per l’Estat espanyol la possibilitat d’accedir a la professió en les mateixes condicions que els espanyols. Santiago Martínez-Vares, ponent de la sentència, aclara que la Llei d’Ordenació de les Professions Sanitàries atorga als col·legis competència per crear els seus propis registres públics de professionals, però no impideix que hi hagi registres de caràcter complementari.

Per al Tribunal Suprem “els col·legis professionals no tenen el monopoli dels registres de professionals sanitaris”, pel què incloure als registres del Sistema Nacional de Salud i als de les comunitats autònomes les dades sobre els reconeixements concedits és ´conforme a Dret´.

Adjuntem el text complet de la sentència per si el voleu consultar.

Veure arxiu PDF relacionat