Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
 NOTÍCIA  Veure totes les notícies 

APROVAT EL PROJECTE DE LLEI DE REFORMA DEL SISTEMA DE PENSIONS    | 25-03-2011 |   Ampliar Informació
El Consell de ministres ha aprovat avui enviar a les Corts Generals el Projecte de Llei sobre Adecuació, Adaptació i Modernització del Sistema de Seguretat Social. El Projecte recull les recomanacions del Pacte de Toledo i l’acord a què es va arribar entre el Govern i els agents socials el passat 2 de febrer. La reforma de la Seguretat Social entrarà en vigor l’u de gener de 2013.

El Projecte té com a finalitat reforçar la sostenibilitat econòmica del sistema, passant d’un sistema obligatori de jubilació a un model flexible, augmentant la relació entre el que es cotitza i el que es percep. També s’adequa la coordinació entre els àmbits contributiu i no contributiu.

La reforma de la Seguretat Social entrarà en vigor l’u de gener de 2013 i s’aplicarà de forma progressiva en un període transitori de 15 anys, que culminarà el 2027. A partir d’aquesta data, cada 5 anys es revisaran els paràmetres del sistema per les diferències de l’evolució de l’esperança de vida als 67 anys de la població en l’any en què s’efectui la revisió i l’esperança de vida als 67 anys el 2027. Els càlculs es realitzaran en base a les previsions dels organismos oficials.

Us adjuntem la síntesi del Projecte de Llei amb els seus aspectes més rellevants.

Veure arxiu PDF relacionat