Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     7 d'agost de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
 NOTÍCIA  Veure totes les notícies 

La Fundació d’Infermeria Catalana signa un acord amb l’Ajuntament per col·laborar en la formació sanitària al Districte de Sant Martí    | 26-07-2006 |  
Un dels objectius de la Fundació d’Infermeria Catalana és la promoció de la salut mitjançant la formació. Per aquest motiu, i amb la voluntat de participar activament en la vida quotidiana dels veïns dels barris de la ciutat comtal, s’ha engegat una experiència pilot de col·laboració amb el Districte de Sant Martí. Per materialitzar aquest propòsit, la Fundació va signar, el passat 22 de maig, un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona a la Sala de Plens del Districte de Sant Martí.

A l’acte hi van assistir el regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narvàez, el president de la Fundació d’Infermeria Catalana, Lluís Cabado, el conseller de salut del districte, Carles Méndez, i la secretaria del districte, Laura Martínez.

Narváez va presentar la signatura del conveni fent èmfasi en la necessitat de promoure la prevenció i promoció de la sanitat entre les entitats i residents del districte ja que, va subratllar, és necessari educar i conscienciar als ciutadans perquè “la prevenció és molt més important que la cura”.

Des del Departament d’Educació i Salut es volen impulsar accions de Promoció de la salut i Prevenció de la malaltia a l’escola i coordinar millor les actuacions en el territori. A partir d’aquestes premisses, s’ha elaborat el PROGRAMA SALUT I ESCOLA per integrar l’educació sanitària a l’àmbit educatiu amb l’objectiu de formar els alumnes en matèries fonamentals com la salut mental, sexual, l’alimentació o les drogues.

Cabado va explicar que s’ha d’aprofitar l’inici d’aquest programa per oferir, des de la Fundació, a més a més de formació en temes d’actualitat sanitària al públic en general, l’apropament als pares i veïns del districte amb la informació necessària sobre temes que afecten als seus fills. La integració i participació dels pares pot ser molt beneficiosa per afavorir l’èxit d’aquest programa. Els pares també tenen molts dubtes i moltes vegades són grans desconeixedors del tractament adequat per solucionar els problemes de salut que afecten als seus fills així com dels mecanismes de detecció precoç (tan importants per evitar l’aparició de problemes o detectar-los al seu començament).

El regidor del districte va explicar que l’Ajuntament posa a l’abast de la Fundació la infrastructura necessària per portar a terme la tasca de promoció, prevenció i informació entre els residents del districte. L’Ajuntament cedirà espais per celebrar els actes i ajudarà a difondre les xerrades i tallers que desenvoluparà la Fundació d’Infermeria Catalana. Entre els temes destacats hi haurà: l’alimentació, les drogues, la sexualitat, primers auxilis a la llar, la família al voltant d’un malalt crònic, i la convivència de tres generacions sota el mateix sostre.