Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
 NOTÍCIA  Veure totes les notícies 

SIGNAT EL CONVE NI DE COL•LABORACIÓ ENTRE FUDINCA I LA COORDINADORA SÍNDROME DE DOWN DE CATALUNYA    | 05-02-2017 |  
El passat 10 de noviembre de 2016 es va signar el conveni de col•laboració entre ambdues entitats continuant en la línia d’ajuts endegats dins de l’Àrea Social.

Aquesta col•laboració s’emmarca dins l’objectiu de la nostra fundació de contribuir a la prevenció i millora de les situacions de desigualtat social i marginació, fomentant les iniciatives de solidaritat i d’interés general que millorin la qualitat de vida infantil.

Down Catalunya neix el 2004 de la voluntat de diverses associacions i fundacions, amb l’objectiu de treballar a favor de la igualtat d’oportunitats, el foment de l’autonomia personal i la inclusió social de les persones amb síndrome de Down de tot el territori català. Té com a objectiu potenciar l’autonomia personal en tots els àmbits de la vida, així com impulsar la inclusió en tots els nivells de la societat, a través de projectes educatius, d´inserció laboral i de vida independent, i promovent programes de salut.

Actualment, formen part de Down Catalunya les entitats Aura Fundació, Down Lleida, Down Tarragona, Fundació Astrid 21, Andi Down Sabadell, Barcelona Down i Fundació Repte.

El projecte que subvencionem pretén millorar l´aprenentatge dels nens / es amb síndrome de Down mitjançant el seu suport escolar amb l´objectiu de garantir la seva inclusió i èxit acadèmic en els centres educatius ordinaris. La inclusió i normalització educativa dels nens / es amb discapacitat intel•lectual és vital per afavorir la seva autonomia, autodeterminació, igualtat d´oportunitats i no discriminació.

Té per finalitat la creació d´un banc digital de recursos pedagògics en què sigui possible trobar tot tipus d´adaptacions curriculars de primària i secundària, mitjançant un potent motor de cerca per paraules clau, així com oferir recomanacions a educadors i pares sobre adaptacions sobre material didàctic i activitats d´aprenentatge.

Els continguts d´aquest banc de recursos seran supervisats per un comitè d´experts en didàctica, en organització curricular i en educació especial, de tal manera que es garanteixi la qualitat pedagògica i la seva correcta adaptació a les necessitats dels nens / es amb necessitats educatives especials .

El banc de recursos s´allotjarà en una plataforma digital d´accés obert per a usuaris / es registrats. També es promourà la creació d´una ´comunitat´ digital que promogui la col•laboració i el treball en xarxa entre els professionals de l´educació, les famílies i el propi alumnat.