Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
entitats<>"") { ?>
 PROJECTES

Enfortiment de l´organització dels Ajq´omonel (terapeutes tradicionals maies) per a la cooperació entre sistemes de salut (Poqomchi´/Occidental) en la regió Poqomchi’ de Guatemala (1a fase) (2008)   
| 13-09-2010 |  

País

    pais; ?>
Àrea geogràfica
    area; ?>
Sector
    sector; ?>
Entitats Cofinançadores
FUDINCA (Fundació d´Infermeria Catalana)
FUDEN (Fundación para el Desarrollo de la Enfermería)
Asindi Rex We (Associació de Investigación y Desarrollo Integral Rex We)
Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Descripció
Gran part del coneixement indígena i el seu cosmovisió sobre la salut encara es mantenen vius a Guatemala. La proposta consistia en desenvolupar polítiques i marcs legals que afavoreixin l´articulació i/o complementació de la Medicina Popular Tradicional en la prestació de serveis en el sistema oficial de salut. Es va promoure la prestació de serveis culturalment accessibles i acceptables amb un enfocament d´atenció primària de salut en els diferents nivells d´atenció. Es va enfortir el recurs humà institucional de les xarxes socials que maneguen la Medicina Popular Tradicional mitjançant programes de formació i capacitació per a obtenir com resultat una atenció de salut eficaç, segura i de qualitat.

OBJECTIUS

- General: Enfortiment de la integració cultural entre sistemes de salut de la regió Poqomchi´de Guatemala (Alta Verapaz).

- Específic: Enfortiment de l´organització dels Ajq´omonel (Terapeutes tradicionals maies) per a la cooperació entre sistemes de salut (Poqomchi´/Occidental) en la regió Poqomchi´ de Guatemala (Alta Verapaz).

BENEFICIARIS

- Directes: Ajq´omonel dels municipis de Santa Cruz, Tactic, San Cristóbal, Tamahú i Tucurú, més un municipi de Baja Verapaz (Purulhá). Aproximadament unes 1200 persones.

- Indirectes: La població Poqomchi´ que habita els àrees rurals, en poder comptar amb una proposta d´adequació cultural dels serveis de salut en la regió que permeti millorar la utilització d´aquests serveis per part de les famílies indígenes. Població Poqomchi´ a Guatemala: 114.423. La població Maia de Guatemala, en aconseguir espais d´incidència política. Població Indígena de Guatemala (dividits en 23 idiomes): 4,610,440. La població de Guatemala en utilitzar els seus recursos culturals com motors del desenvolupament.