Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
entitats<>"") { ?>
 PROJECTES

Enfortiment de l´organització dels Ajq´omonel (terapeutes tradicionals maies) per a la cooperació entre sistemes de salut (Poqomchi´/Occidental) en la regió Poqomchi´ de Guatemala (2a fase) (2009)   
| 13-09-2010 |  

País

    pais; ?>
Àrea geogràfica
    area; ?>
Sector
    sector; ?>
Entitats Cofinançadores
FUDINCA (Fundació d´Infermeria Catalana)
FUDEN (Fundación para el Desarrollo de la Enfermería)
Asindi Rex We (Associació de Investigación y Desarrollo Integral Rex We)
Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Descripció
Es van portar a terme tallers que incloïen una formació dictada per un metge o infermera professional als Aj´qomonel. Els temes demandats per ells mateixos van ser: causes de morbiditat en el municipi i possibles tractaments, funcionament actual dels serveis de salut, primers auxilis, salut materno-infantil, medicaments essencials, vacunacions, malalties transmissibles.

OBJECTIUS

- General: Enfortiment de la integració de la cultura entre Sistemes de Salut de la regió de Poqomchi´ de Guatemala (Alta i Baja Verapaz).

- Específic: Enfortiment de l´organització dels Ajq´omonel (Terapeutes Tradicionals Maies) per a la cooperació entre sistemes de salut (Poqomchi´/Occidental).

BENEFICIARIS

- Directes: 800 Ajq´omonel dels municipis de Santa Cruz, Tactic, San Cristóbal, a Alta Verapaz i el Municipi de Purulhá a Baja Verapaz.

- Indirectes: La població Poqomchi´ que habita en les àrees rurals, en poder comptar amb una proposta d´adequació cultural dels serveis de salut en la regió, que permeti millorar la utilització d´aquests serveis per a les famílies indígenes. Població Poqomchi´ a Guatemala: 114.423. També la població maia de Guatemala que ha d´aconseguir espais d´incidència política. Població indígena de Guatemala (dividits en 23 idiomes): 4.610.440 i també la població de Guatemala perquè utilitzarà els seus recursos culturals com a motors per al desenvolupament.