Fundació d'Infermeria Catalana
Afegir la web als preferits  
Establir com a pàgina d'inici  
 
Inici   Contacta · Tel. 932.440.546     19 de setembre de 2020
blanco- Carta President
blanco- La Fundació
blanco- Equip professional
blanco- Entitats Col·laboradores
blanco- Informació Laboral
blanco- Contacta
blanco- Accions socials
blanco- Missió i Valors
blanco- Projectes
blanco- Enllaços Interès
blanco- Llistat de Notícies
entitats<>"") { ?>
 PROJECTES

Gestió sostenible de l’Agenda de Desenvolupament Maia (1a fase) (2010)   
| 13-09-2010 |  

País

    pais; ?>
Àrea geogràfica
    area; ?>
Sector
    sector; ?>
Entitats Cofinançadores
FUDINCA (Fundació d´Infermeria Catalana)
Asindi Rex We (Associació de Investigación y Desarrollo Integral Rex We)
Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Descripció
La Gestió Sostenible de l’Agenda de Desenvolupament Maia sorgeix a partir de la constatació de la legitimitat i el rol dels Ajq´omonel Mayab´ en l’actualitat que en essència busquen desenvolupar els valors de la cultura maia, el seu marc filosòfic i recerca constant del bon viure (equilibri i harmonia). Per aquest motiu, són figures amb prou solvència moral i espiritual per aglutinar els diversos sectors i organitzacions del poble maia, perquè parteixen d’un valor maia denominat K´axkolil (desenvolupament del treball en benefici comunitari). Per a aquesta intervenció s’ha planificat la realització d’un diagnòstic i anàlisi de les agendes sociopolítiques maies existents des de fa cinc anys, elaborades per organitzacions maies a nivell nacional. Per orientar aquest procés es consolidarà un consell de direcció conformat per tretze persones integrants d’Ajq´omonel i delegats d’organitzacions representatives del poble maia de Guatemala. Aquests propiciaran els lineaments polítics i estratègics d’incidència davant l’Estat guatemalenc. Com a producte final es tindrà una agenda sostenible de desenvolupament maia incorporada en les polítiques de desenvolupament de Guatemala. Com a eixos transversals en el procés hi trobem la participació de la dona, medi ambient, formació política i drets humans.

OBJECTIUS

- General: Contribuir a la demanda i a l’exercici dels drets dels pobles indígenes per la construcció d’un Estat multicultural.

- Específic: Creació de l’Agenda de Desenvolupament Maia articulant les diferents agendes i organitzacions per enfortir la participació i incidència maia a l’Estat.

BENEFICIARIS
Aproximadament 7 milions d’homes i dones maies de Guatemala.